Hapiste bulunan biri kan aldırdığını görse serbest bırakılır. (Zeyd oğlu Mühelleb Zalim Haccac’in zindanındayken rüyasında kan aldırdığını görmüş ve biraz sonra şartlı tahliye olunmuştur).
Bazı rüya tabircilerine göre, kan aldığını veya kan aldırdığını gören, eğer layıksa, bir valilik veya memurluk alır veya bir sözleşme yazar, ya da bir emanet kabul eder yahut evlenir.
Kan aldınırken eğer kan alan kişi yaşlı biriyse bu rüya hayra yorulur. Eğer kan alan kişi orta yaşlı biriyse bu, arkadaşlık, dostluk demektir. Eğer kan alan gençse bu da düşmanlık demektir. Kan alan tanıdık değil de yabancı biriyse bu, rüyanın daha güçlü olduğuna, yani gerçekleşme ihtimalinin daha fazla olduğuna işarettir.
Rüya gören kimsenin hükümdar, emir veya makam sahibi birinden kan aldığını görmesi, onlara karşı üstün gelmesi ve onlara sözü geçen biri konumuna yükselmesi anlamına gelir. Eğer yaşlı birinden kan aldığını görürse atasından daha saygın ve itibarlı biri olur. Eğer genç birinden kan aldığını görmüşse düşmanını yener ve galip gelir.
Kan alma aletinin kırıldığını gören eşini boşar veya ölür.
Eşinden kan alma esnasında kan yerine taş çıktığını görmek, eşinin bir başkasından çocuk sahibi olmasına ve rüya sahibinin de bu çocuğu kabul etmesine işarettir.
Mağripli Cabir: “Kendisi kan alma uzmanı olmadığı halde kan aldığını gören -eğer okur yazar biriyse-kâtiplik makamı elde edip bu sayede çok hayırlar görür. Eğer okur yazar biri değilse borç altına girer, aleyhinde dava açılarak hakkında mahkeme ilamı yazılır,” demiştir.
Kan aldırdığını gören korku ve kötülüklerden kurtulur.
Cafer Sadik (r.a): “Kan aldırdığını görmek sekiz şekilde tabir olunur.” derniştir. Emaneti sahibine teslim, anlaşma yapma, valilik ve memurluk,
Sevinç ve mutluluk, okur yazarlarla arkadaşlık, güzel fiiller işlemek ve adalet.
Bir rivayete göre, kan alma uzmanı, vergi memuru ve muhasebeci demektir. Bir başka rivayete göre de halkın işlerini yürüten, yoluna koyup düzenleyen biriyle yorumlanır.