İlaçlı bant ve krem kullanmak, Derimiz üzerinde olan gözenekler ve deri altındaki kılcal damarlar yoluyla vücudumuza kullandığımız yağ krem bu tür şeyler emilerek kana karışır.
Oruç Ayı Olan Ramazan Şerif Önemi
Oruç ayı olan Ramazan şerif kulun Rabbine iltica ederek, günahların affedilmesi için hayat yoluna yerleştirilmiş fırsat ve hazinelerle dolu bir aydır. İnsan Kur’an üzerinde daha fazla düşünme imkânını sağlar. Orucun getirdiği bereketle kişi, Kur’an’dan daha çok feyiz alır, onu daha derinden ve bilinçle dinleyip anlama imkanı elde eder.
Peygamber Efendimiz (sav) <İnanıp karşılığını Yüce Allah Teala’dan bekleyerek Ramazanı değerlendirenlerin geçmiş günahların bağışlanacağını bildirmiştir <. (Nesai, İman, 21) Başka bir hadiste Sahabi Ka’b b. Ucre’ye hitaben: <Ey Ka’b! Namaz kişinin Müslüman olduğuna delildir. Oruç ise sağlam bir kalkandır. Sadaka vermek, suyun ateşi söndürdüğü gibi günahları silip süpürür. Ey Ka’b! Haramla beslenerek teşekkül eden et ve kemiklere ancak ateşte olmak yaraşır. < (Tirmizî, Cum’a, 79) buyuruyor Peygamberimiz (sav)
Yüce Mevlamızın emir ve yasakları elbetteki kulların iyiliği içindir. Alimler tüm hükümlerin
insanların faydalarına gerçekleştirme amacına yönelik olduğu konusunda görüş birliği içindedirler.
Cenab-ı Hakkın yapılmasını istediği şeylerde hiç şüphe yok ki insanlarının yararınadır. Yasakladığı şeylerde ise kullarının büyük zararlar göreceği inkar edilemez bir gerçektir. İslamın şartlarından biri olan oruç ibadetinin yerine getirilmesi ile ilgili kuralların bilmemiz, orucumuzu Hz. Muhammed (sav) bize hikmet olarak bıraktığı sünnetine uygun oruçlar tutmamıza imkan sağlayacaktır.
İlaçlı bant ve Merhem kullanmak orucu bozar mı?
Deri üzerindeki gözenekler ve deri altındaki kılcal damarlar yoluyla vücuda sürülen yağ İlaçlı bant, merhem, krem ve benzeri şeyler emilerek kana karışmaktadır. Fakat cildin bu emici, çok az ve yavaş emer. Diğer taraftan bu yeme
içme anlamına da oladığı için, bundan dolayı, deri üzerine sürülen merhem, deriye yapıştırılan ilaçlı bantlar orucu bozmuyor.