ÂYETÜ’L-KÜRSİ’NİN FAZİLETİ Hz. Ali (radıyallahu anh) Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle dediğini rivayet etmiştir: “Her kim, her farz namazın peşinden Ayetü’l-kürsi’yi okumaya devam ederse, onun cennete girmesine tek engel vardır ki o da ölümdür. Bunu okumaya ancak siddiklar ve abidler devam edebilir. Her kim bunu yatağına yatarken okursa, Allah Teâlâ onu kendinden, komşusundan, komşusunun komşusundan ve etrafındaki evlerden gelebilecek tüm tehlikelerden korur” (Zemahşerî, Kessâf, 1/484).
Ayetel Kürsi Arapçası
Ayetel Kürsi Türkçe Okunuşu
Bismillâhirrahmânirrahiym
“Allâhü lâ ilahe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetüv velâ nevm. Lehû mâ fissemâvâti vemâ fil ard. Men zellezî yeşfeu indehû illâ biiznih. Ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm. Velâ yühıytuune bişey im min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüs semâvâti vel ard. Velâ yeûdühû hifzuhümâ ve hüvel aliyyül azıym”.
Ayetel Kürsü Anlamı Şöyledir
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
Allah’tan başka ilâh yok, ancak O! Daima yaşayan, daima duran/ tutan daima diri ve kayyum O! Ne gaflet basar O’nu, ne uyku… Göklerdeki ve yerdekiler hep O’nun! Kimin haddine ki O’nundur izni olmaksızın huzurunda şefaat edecek?Onların önlerinde ne var, arkalarında ne var hepsini bilir; onlar ise O’nun dilediği kadarından başka ilm-i ilahisinden hiçbir şey kavrayamazlar. O’nun kürsisi bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Her ikisini görüp gözetmek O’na bir ağırlık da vermez. Öyle ulu, öyle büyük azametlidir.
3 yorum
Pingback: Amenerrasulü Arapça okunuşu (Bakara Suresi son 2 ayet) | Dinimizde
Pingback: Amenerrasulü Arapça okunuşu (Bakara Suresi son iki ayet) | Dinimizde
Pingback: Amenerrasulü Arapça ve Türkçe oku, faydaları | Dinimizde